Duo blev Trio igen

Eller två blev tre, borde det kanske heta!

Efter att Bonnie hade lämnat oss på Juldagen förra året, tog det inte många veckor att bestämma sig för att vi måste ta hem en ny familjemedlem. Tomheten omkring oss blev helt enkelt för påtaglig.

Tankarna om ett ge chansen till en grekisk hund hade funnits länge men samtidigt brottades vi med osäkerheten om vad man skulle få för typ av hund i längden. Dessutom ville vi helst ha en Schapendoes igen, någon mer empatisk, glad och positiv hund finns inte! För all del, det finns  många fina och goa hundar i Grekland som man dessutom kan få gratis och även veterinär- och passkostnader är betydligt lägre än i Sverige. Ändå bestämde vi oss för en Schapendoes född i Sverige hos känd uppfödare och av kända föräldrar. Uppväxt och träning skulle ske i vår egen hemmiljö på Orust vilket medför att vi får stanna hemma ett bra tag utan att resa utomlands. I slutet av februari hälsade vi på hos den utvalda uppfödaren som råkade finnas på grannön Tjörn, Trolltorpet’s kennel. Mamman till vår valp skulle bli ”La Familia’s Condor Feeflora Flurry” och pappan som bor i Nederland, heter ”Den Eersten Prins v.d. Seven Aeren”, vi lämnar titlarna därhän för det är fint värre och de kallas faktiskt Flisan och Prins och de skulle bli föräldrar till vår prinsessa under överinseende av trollmor,  Ann Eriksson på Trolltorpet’s Kennel. Rena trolleriet!

En glad pappa, Prins!   Mamma Flisan döljer sin glädje!?                                                                                                                                                                                              Bild&film Ann Eriksson, Trolltorpet’s Kennel

Camira ligger överst, andra valpen från vänster.
Höj ljudet för att höra det förnöjsamma, smackande diande.

Vi hade räknat ut det så bra att efter vår husbilsresa till Kreta, skulle vi välkomna vår lilla valp hemma på Orust under sensommaren, det blev inte riktigt så, men nästan. Vi åkte till Grekland i början av mars, gjorde Kreta runt och var tillbaka på Orust i början av juni. Flisan hade en annan tidsplan ty hon behagade dröja med löpningen någon månad. Men den 3 augusti födde hon i alla fall 4hanvalpar och 3 tikvalpar, en av dessa, ”Trolltorpet’s Prins Cambus Camira”,  kom hem till oss den 29 september. Äntligen, efter 9 månader av vånda, var vi tre igen. Ordningen återställd! Nu har vi nästan ett år på oss att fostra och träna Mira till en duktig utkik och vakt i husbilen innan vi åker ut på nästa äventyrliga turné igen, denna gång med målet Svarta Havet men det blir en helt annan historia. I träningssyfte lär vi nog ta ett antal veckoturer genom Sverige till våren och sommaren. 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *