Ändrade planer!

Gångne sommaren tog väl antagligen för mycket på krafterna eller så slutade den med en sådan rasande fart att vi inte hann med i svängarna, tiden räckte plötsligt inte till. Husbilen blev inte klar, många praktiska lösningar blev inte gjorda. Sensommarens influensa tog så fruktansvärt hård på oss att planering och förberedelserna av förestående långresa blev ett enda stort kaos. Inte nog med att vi inte mådde bra, vi blev extremt stressade vilket försämrar återhämtningen ytterligare. Visst kom vi iväg efter mycket om och men, men samtidigt ökar stressen än mer av allt vi kommer på att vi har glömt och allt som inte fungerar som det ska’ i vår lilla rullande sommarstuga.

Hos Bob & Karin i Friesland kan vi visserligen koppla av i den lugnande miljön, lite väl lugnande visar det sig snart, då vi upptäcker att kyl & frys har stått utan 230V. el, under nästan ett dygn! Gasfunktionen lyckas inte få ner de fulla skåpen till rätt temperatur. En stor del matvaror får slängas. På ställplatsen,  Marktleuthen i södra Tyskland får  vi läget under kontroll igen, såväl med husbilen som med oss själva.

Vi bestämmer oss efter modigt övervägande att återgå till gamla invanda rutiner och annulerar hela Svarta Havsplanen och återgår till invande bekanta rutter, ställen och platser. Lite tråkigt kanske att inte kunna förverkliga sina planer men å andra sidan är det lite sent påkommet att vi ska’ bli några jävla resande utforskare av vår omvärld. Nu skall vi ha semester, njuta av sol och bad, äta och dricka gott, träffa trevliga människor och må bra utan mål, stress och häftiga upplevelser. Vi drar kortaste vägen till en grekisk strand.

Att inte ha så mycket att berätta är tveklöst även det en stor fördel. Sannolikt blir det alltså mindre text och mera badbilder. Jag vägrar dock att visa bilder på vad vi dagligen nyttjar för kulinariska läckerheter, de gör sig bättre på Facebook kanske?

Marktleuthen, onsdag  19 september 2018 / Julian

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *